Haber - Katlanabilir Akıllı Telefon Pazarı Sekteye Mi Uğruyor? | GsmGezgini
Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Haber Katlanabilir Akıllı Telefon Pazarı Sekteye Mi Uğruyor?

JinKazama

Bilgi Pylştıkç Çoğalır
Webmaster
Admin
Destek Ekibi
Katılım
10 Haz 2014
Mesajlar
4,211
Tepkime puanı
13,524
Puanları
113
Yaş
37
Konum
Mars
Web sitesi
gsmgezgini.com

Akıllı telefonların yeni formu olarak görülen ve piyasaya çok hızlı yayılan katlanabilir akıllı telefonların geleceğiyle ilgili soru işaretleri doğmaya başladı.​

en-iyi-katlanabilir-telefonlar-listesi.jpg


Katlanabilir telefon pazarı, bir zamanlar akıllı telefonlarda bir sonraki büyük yenilik olarak selamlandı, ancak beklenmedik bazı zorluklarla karşı karşıya kaldığı söylentileri dolaşıyor. Duyumcu Digital Chat Station'a göre, en az üç büyük marka katlanabilir telefon projelerini durdurmuş ya da önemli ölçüde geciktirmiş durumda. Dünya çapında ilk beş akıllı telefon üreticisinden birinin, katlanabilir cihaz çalışmalarını tamamen askıya aldığı bildiriliyor. Ayrıca, iki şirket daha, kapaklı tarzda katlanabilir telefon projelerini ertelemiş durumda. Bu projelerin askıya alınma nedenleri henüz net değil ve söz konusu markalar duyumcu tarafından açıklanmadı.

Şu anda katlanabilir akıllı telefon pazarı, Android üreticileri tarafından domine ediliyor. Örneğin, Samsung en büyük pazar payına sahip olup, Z serisi katlanabilir telefonlarının bir sonraki iterasyonu üzerinde çalışıyor ve bunlar arasında üç katlanabilir model de bulunuyor. Huawei'nin de üç katlanabilir stilinde bir telefon geliştirdiği söyleniyor. Oppo ve Vivo gibi diğer önemli oyuncular da kendi katlanabilir cihazlarının en az birkaç iterasyonunu piyasaya sürmüş durumda.

Katlanabilir akıllı telefon pazarı sekteye mi uğruyor?​

Ancak, son bir rapora göre, Oppo ve Vivo'nun katlanabilir pazardan çekilme kararı aldığı iddia ediliyor. Bunun nedeninin, geçen yıl bu segmentteki pazar paylarında önemli bir düşüş yaşanması olduğu söyleniyor. Ancak, her iki markadan da resmi bir açıklama gelmediği için durumu daha iyi anlamak adına ilerleyen raporları beklemek en iyisi.

Bu söylentiler doğruysa, Oppo'ya büyük ölçüde bağımlı olan ve markaları altında yalnızca bir katlanabilir cihaz piyasaya sürmüş olan OnePlus'ın katlanabilir cihaz çabaları da etkilenebilir.

Diğer yandan, Apple'ın katlanabilir iPhone projesinin de kırılgan ekran sorunları nedeniyle zorluklarla karşı karşıya kaldığı bildiriliyor. Katlanabilir telefonlar, benzersiz form faktörleri ve olanakları sunsalar da, pahalı oldukları ve bazılarına göre oldukça kırılgan oldukları konusunda hemfikir olunabilir.​
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap
Lütfen dikkat !!!

"sssdsdsf" Tarzı cevap ve yorumlar yazılması yasaktır!

( Flood ) ard arda cevap ve yorumlar yazılması yasaktır!

Bu tip yorum ve cevap yazanlar uyarılmaksınız Süresiz uzaklaştırılacaktır!

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar